فهرست مطالب

مصالح و سازه های بتنی - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1398)

نشریه مصالح و سازه های بتنی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدکاظم شربتدار*، آزاده حقیقت، احسان قیاسی، نعمت الله حیدریان صفحات 5-19
    در دهه های اخیر استفاده از کامپوزیت های سیمانی مسلح با الیاف توانمند(HPFRCC) در بهبود عملکرد سازه های بتن مسلح و مقاوم سازی اعضای آن ها گسترش زیادی یافته است. مصالح HPFRCC تحت بارگذاری کششی، رفتار سخت شوندگی کرنش از خود بروز داده و تا رسیدن به کرنش های نسبتا زیاد کشش وارده را تحمل می کند و در نتیجه باعث افزایش مقاومت کششی و جذب انرژی سازه می شود. در این مقاله، به بررسی تحلیلی رفتار تیر بتن آرمه دارای پانل های پیش ساخته HPFRCC پرداخته شده است. پس از صحت سنجی نمونه ها با نتایج آزمایشگاهی تجربی، تیرهای بتن مسلح و تیر بتن مسلح دارای یک لایه مصالح HPFRCC بصورت جایگزین بتن و نمونه هایی با پانل های پیش ساخته به ضخامت های 20 و 40 و 60 میلیمتر که به زیر تیر وصله شده اند توسط نرم افزار اجزای محدود ABAQUS مدلسازی و بررسی شده است. نتایج نشان داد که استفاده از پانل HPFRCC موجب افزایش شکل پذیری تیر، نسبت به تیر بتنی، به طور متوسط به میزان 36% و نسبت به تیر بتنی تقویت شده با HPFRCC به صورت لایه جایگزین، به میزان %15.55 شده است. میزان انرژی جذب شده تیر دارای پانل به صورت وصله نسبت به تیر دارای یک لایه تحتانی HPFRCC، %39 افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: سخت شوندگی کرنش، کامپوزیت سیمانی الیافی توانمند، پانل پیش ساخته، شکل پذیری، جذب انرژی
  • یوسف زندی*، روح الدین قاسمی سردره صفحات 20-36
    اتصالات تیر - ستون در قابهای بتن مسلح از جمله عناصر کلیدی در تعیین رفتار سازه در مقابل انواع بارها می باشد. نقش این اتصالات در مقابل بارهای جانبی بخصوص رخدادهای قوی لرزه ای بسیار مهم بوده و رفتار سازه های بتن مسلح در زلزله های گذشته نشان می دهد که اتصالات تاثیر قابل توجهی در میزان و شدت خرابی های حاصله داشته اند. از سوی دیگر تجارب بدست آمده در زلزله های گذشته منجر به در نظر گرفتن تمهیدات جدید طراحی اتصال در آیین نامه های فعلی شده است. علی رغم اهمیت اتصالات مفصلی و همچنین استفاده فراوان از آنها در سازه های فولادی، به علت عدم وجود جزئیات مطمئن کاربرد آنها در سازه های بتنی بسیار اندک است. در این مقاله رفتار اتصالات در قاب های بتنی ساختمانی در دو حالت گیردار و مفصلی و برای درصدهای مختلف تسلیح مقطع تیر در محیط نرم افزار ABAQUS  مدلسازی شده و مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که با افزایش درصد آرماتورهای طولی در مقطع تیر در حالت استفاده از اتصالات گیردار منجر به افزیش شکل پذیری اتصال گردیده است. با این حال با افزایش درصد آرماتور و ثابت ماندن ابعاد هندسی تیر در نهایت شکل پذیری به تدریج دچار کاهش شده است.همچنین با افزایش درصد آرماتور در مقطع تیر در حالت استفاده از اتصالات مفصلی منجر به افزیش ظرفیت نهایی اتصال به صورت پیوسته ولی بسیار تدریجی می گردد.
    کلیدواژگان: اتصال مفصلی، اتصال گیردار، رفتار لرزه ای اتصالات، درصد تسلیح مقطع تیر
  • رامین ناصرالاسلامی*، جواد بخشی، مهدی نعمتی چاری، مجتبی حاج مهدی صفحات 37-53
    انتقال رطوبت و یون های مخرب همراه با آن ازجمله عوامل اصلی تهدیدکننده دوام سازه های بتنی می باشند. افزودنی های نم بند مانند استئارات کلسیم می توانند با ایجاد یک لایه آب گریز در سطح منافذ مویینه، ورود آب به داخل بتن را محدود کرده و بدین طریق دوام سازه های بتنی را بهبود بخشند. بر این اساس، در این پژوهش اثر استئارات کلسیم بر مشخصات بتن خودتراکم در حالت های تازه و سخت شده بررسی شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که در حالت بتن تازه، چگالی، قابلیت پرکنندگی و قابلیت عبور بتن خودتراکم در صورت استفاده از این افزودنی کاهش می یابد، اما این ماده بر افت اسلامپ بتن خودتراکم اثر محسوسی نمی گذارد. یافته های پژوهش در بخش مشخصات مکانیکی حاکی از کاهش در مقاومت فشاری و چگالی بتن سخت شده می باشد. نهایتا، بررسی پارامترهای دوامی نشان می دهد که گرچه این مواد تاثیر قابل ملاحظه ای بر مقاومت الکتریکی، جذب آب کلی و ضریب مهاجرت تسریع شده یون های کلراید نمی گذارند، اما استفاده این مواد، جذب آب مویینه و جذب آب حجمی را به شدت کاهش می دهد؛ بطوریکه، در صورت استفاده از 7 کیلوگرم بر مترمکعب استئارات کلسیم، عمق نهایی نفوذ مویینه، جذب آب نیم ساعته و سه روزه را به ترتیب 60%، 65% و 13% کاهش می یابند.
    کلیدواژگان: استئارات کلسیم، افزودنی نم بند، دوام، بتن خودتراکم، نفوذپذیری، جذب آب
  • سروناز معتمد، سید حسام مدنی* صفحات 54-67
    این تحقیق به خواص مکانیکی مخلوط های پایه سیمانی مسلح شده با الیاف شیشه می پردازد. خواص مکانیکی موردبررسی شامل مقاومت فشاری، مقاومت نهایی خمشی چهار نقطه ای، چقرمگی، مقاومت کششی نهایی، ضربه و جمع شدگی می باشد. در مخلوط های موردمطالعه سیمان پرتلند و آلومینات کلسیم به عنوان عامل چسباننده در ساختار استفاده شده اند. نمونه های حاوی 2 و 4 درصد (درصدی از حجم کل مخلوط) الیاف شیشه که نسبت طول به قطر آن برابر 1925 می باشد، استفاده شده است. بر اساس آزمون های صورت گرفته، نتایج حاکی از آن است که مخلوط های ساخته شده باسیمان آلومینات کلسیم مقاومت فشاری بیشتری نسبت به مخلوط های ساخته شده باسیمان پرتلند دارند. همچنین با افزودن الیاف شیشه به مخلوط ها مقاومت خمشی تا حدود 32% در 28 روز نسبت به نمونه کنترل افزایش یافته است. اضافه کردن الیاف شیشه نیز در هر دو نوع سیمان سبب بهبود مقاومت کششی، چقرمگی و ضربه می شود و باعث کاهش جمع شدگی نیز می گردد که جمع شدگی سیمان های آلومینات کلسیم (CAC) قدری کمتر از سیمان پرتلند می باشد.
    کلیدواژگان: سیمان پرتلند، سیمان کلسیم آلومینات، الیاف شیشه
  • ناهید خدابخشی*، علیرضا خالو صفحات 68-85
    بتن ماده ای است که به دلیل کارایی و مقاومت فشاری زیاد کاربرد گسترده ای در مهندسی عمران دارد. مقاومت کم بتن در برابر تنش های کششی، به ویژه در محصوریت پایین ضرورت استفاده از سیستم های مرکب فولاد و بتن را فراهم می کند. در ستون های فولادی پر شده با بتن(CFST)، محصوریت بتن توسط فولاد تامین شده و کمانش موضعی فولاد به وسیله ی هسته ی بتنی بهبود می یابد. در این پژوهش ابتدا با استفاده از روش اجزای محدود نرم افزار آباکوس نتایج عددی ستون CFST با نتایج آزمایشگاهی موجود مقایسه شده و از درستی مدل سازی، اطمینان حاصل شده است. سپس اثر تغییر ضخامت جداره ی مقطع فولادی و مقاومت فشاری بتن بر رفتار ستون های CFST مورد بررسی قرار گرفت. برای در نظر گرفتن اثر تغییر این پارامترها از 9 مدل ستون CFST با سه ضخامت متفاوت جداره ی مقطع فولادی و سه مقاومت فشاری مختلف بتن استفاده شد. رفتار غیرخطی فولاد با استفاده از مدل سخت شوندگی مرکب که شامل سخت شوندگی ایزوتروپیک و سینماتیک می باشد مورد استفاده قرار گرفت. روابط و نمودارهای تنش-کرنش و پارامترهای خرابی فشاری و کششی بتن به طورکامل شرح داده شده است. تاثیر افزایش ضخامت فولاد و مقاومت بتن بر جذب انرژی سازه، سختی اولیه و ظرفیت ستون مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج تحلیل، تاثیر افزایش ضخامت جداره ی مقطع فولادی در عملکرد ستون های CFST نسبت به افزایش مقاومت بتن قابل توجه می باشد. بررسی ظرفیت جذب انرژی و تغییر مقاومت نهایی ستون های CFST نشان می دهد که اثر تغییر مقاومت فشاری بتن برای مدل های با فولاد محصورکننده ی با ضخامت کمتر قابل توجه می باشد. در مقاطع فولادی با ضخامت زیاد جداره، تغییرمقاومت فشاری بتن تاثیر زیادی در جذب انرژی نداشته و مقاومت ستون را به مقدار کمی افزایش می دهد. در نتیجه برای بهبود عملکرد سازه های دارای ستون های CFST از لحاظ جذب انرژی، سختی و ظرفیت مطلوب است از مقاطع فولادی با ضخامت مناسب جداره و بتن با مقاومت معمولی استفاده شود.
    کلیدواژگان: ستون های فولادی پرشده با بتن CFST، تحلیل المان محدود، ستون های مرکب، سخت شوندگی مرکب، پارامترهای خرابی بتن
  • علی همتی*، سمیرا عزالدین صفحات 86-99
    مواد مرکب سیمانی مسلح الیافی توانمند (HPFRCC) مصالحی هستند که به سبب وجود الیاف و ساز و کار پل زدن آنها، دارای رفتار سخت شوندگی کرنشی کششی بوده و قابلیت تشکیل ترک های چندگانه را دارند. این مصالح توانمند، فاقد مصالح سنگی درشت دانه بوده و الیاف به شکل تصادفی داخل آن توزیع می شود. در این مقاله بر مبنای یک کار آزمایشگاهی، از لایه های HPFRCC با ضخامت، طول و مقاومت های فشاری و کششی مختلف برای مقاوم سازی یک تیر بتن آرمه استفاده گردیده و با استفاده از روش اجزای محدود، تاثیر این متغیرها بر ظرفیت خمشی این تیر، بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که افزایش مقاومت فشاری و کششی لایه ی تقویتی HPFRCC تاثیر چندانی بر ظرفیت تیر ندارد. همچنین افزایش ضخامت و طول لایه های HPFRCC، بار نهایی و شکل پذیری نمونه ها را افزایش می دهد. شکل پذیری نمونه ای که به طور کامل از مصالح  HPFRCC تشکیل شده است، نسبت به نمونه مرجع بتن مسلح، حدود 39 % افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: مقاوم سازی، تیر بتن مسلح، HPFRCC، شکل پذیری، بار نهایی
  • سعید خالویی، بابک احمدی*، آزاده عسگری نژاد، مسعود نکویی صفحات 100-109
    بتن خودتراکم امتیازهای ویژه ای از جمله قابلیت روانی و پرکنندگی زیاد، بی نیازی به لرزاندن و تراکم بهتر را نسبت به بتن معمولی دارد، لکن این مزایا معمولا با افزایش مقدار حجم خمیر مخلوط قابل دستیابی است. از این رو، حجم خمیر بتن های خودتراکم یکی از مهمترین مشخصه های این نوع بتن می باشد. در این تحقیق، به منظور بررسی خواص تازه و سخت شده بتن خودتراکم با حجم خمیرهای متفاوت، سه عیار مواد سیمانی (450، 495 و 540 کلیوگرم بر متر مکعب) با نسبت آب به مواد سیمانی ثابت ساخته شد. همچنین در عیارهای مواد سیمانی 495 و 540 کیلوگرم بر متر مکعب، به ترتیب 9 و 17 درصد زئولیت جایگزین سیمان شد تا اثر این ماده به عنوان یک پوزولان روی خواث بتن تازه و سخت شده بررسی شود. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که افزایش عیار مواد سیمانی بتن خودتراکم از 450 به 540 کیلوگرم بر متر مکعب در یک نسبت آب به مواد سیمانی ثابت، تاثیر قابل ملاحظه ای بر  مقاومت فشاری بتن ندارد، اما جداشدگی را افزایش می دهد. همچنین نتایج آزمایش قیف V نشان می دهد که این افزایش عیار مواد سیمانی در  نسبت آب به مواد سیمانی برابر، اثر قابل توجهی روی لزجت بتن ندارد اما جایگزین کردن بخشی از سیمان با زئولیت، لزجت بتن خودتراکم را افزایش داده و تاثیر مثبتی بر عدم جداشدگی، مقاومت فشاری و مقاومت الکتریکی بتن دارد.
    کلیدواژگان: بتن خودتراکم، حجم خمیر، عیار مواد سیمانی، زئولیت
  • احسان دهقانی*، محمدحسین تقوی پارسا صفحات 110-125
    توانایی هسته بتن یک ستون بتن مسلح جهت مقاومت در برابر کرنش های فشاری با فشار ناشی از محصورشدگی افزایش می یابد. به منظور تضمین ظرفیت تغییر شکل جانبی مناسب ستون های بتن آرمه بایستی میلگردهای محصورکننده را با توجه به بار محوری افزایش داد. از طرفی مقاومت و انعطاف پذیری هر ستون بتن مسلح از طریق بهبود محصورشدگی مناطق لولای پلاستیک ارتقاء می یابد. این بهبود تضمین پایداری لرزه ای سازه در طول یک زلزله است. یکی از مهمترین ویژگی های سازه های بتنی در مقابل نیروهای ناشی از زلزله رفتار شکل پذیر آنها است. یافتن مقادیری برای معیار شکل پذیری به دلیل پیچیدگی های رفتار سازه ها و مشخص نبودن صریح همه عوامل موثر بر آن، با مشکلات زیادی همراه است. آئین نامه های مختلف نیز معیارهای متفاوتی برای شکل پذیری بیان می کنند. هدف از پژوهش حاضر ارائه یک معیار محصورشدگی بر مبنای نیاز شکل پذیری است. در این مقاله ضمن بررسی آئین نامه های مختلف، روابطی برای طراحی آرماتورهای عرضی محصورکننده دو نوع ستون با مقطع دایره ای و مستطیلی در حالت شکل پذیری زیاد و متوسط استخراج شده است. جهت صحت سنجی روابط، مقادیر آرماتور طراحی ستون های بتن آرمه با مقادیر به دست آمده از روابط مقررات ملی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج استفاده از روابط پیشنهادی نشان می دهد که مقادیر آرماتورهای طراحی مقاطع مورد بررسی در هر دو حالت، شکل پذیری کاهش یافته را در بر دارد
    کلیدواژگان: طراحی میلگردهای محصور کننده عرضی، ستون بتن مسلح، سطوح شکل پذیری، طول مفصل پلاستیک، ضریب شکل پذیری انحنایی
|
  • Mohammad Kazem Sharbatdar *, Azade Haghighat, Ehsan Ghiasi, Neamat Heydarian Pages 5-19
    In recent decades, use of high-performance fiber-reinforced cementitious composite (HPFRCC) which has improved the performance of reinforced concrete structures and the seismic resistance and rehabilitation of their members, has been expanded. HPFRCC material under tensile loading shows strain-hardening behavior and tolerates exerted tension till it reaches to relatively high strain so that increases tensile strength and energy absorption of the structure. In this paper, the behavior of reinforced concrete beams with HPFRCC panels has been analysed. For this purpose, after verifying the samples with experimental results, reinforced concrete beams, reinforced concrete beam with a HPFRCC layer as an alternative to concrete, and samples of panels with thickness of 20, 40 and 60 mm that have been patched under the beam has been modeled by the Abaqus software and the impact of using HPFRCC material on the ductility and energy absorption of the beams has been investigated. The results showed that using of the HPFRCC panel has increased the ductility of the beam, compared to the concrete beam, by an average of 36% and compared to the concrete beam reinforced by HPFRCC as an alternative layer, by 15.55%. The amount of energy absorption of the beam which had patched panel has been increased by 39% in comparison with a beam which had a layer of HPFRCC material.
    Keywords: tensile strength, Strain-hardening, HPFRCC, Ductility, Energy absorption
  • Yousef Zandi *, Ruhedin Gasemi Sardareh Pages 20-36
    Beam-Column joints in reinforced concrete frames are one of the key elements in determining the structural behavior of a variety of loads. The role of these joints against lateral loads, especially strong seismic events, is very important and the behavior of reinforced concrete structures in past earthquakes indicates that Connections have had a significant impact on the extent and severity of the failures. On the other hand, the experience gained in past earthquakes has led to the consideration of new interconnection design schemes in the current regulations. Despite the importance of joint joints and their extensive use in steel structures, due to the lack of precise details on their use in concrete structures, they are very small. In this paper, the behavior of joints on concrete frames in two types of absorption and bonding and for various reinforced sections of reinforced beams is modeled and compared in ABAQUS software environment. The results of this study indicate that increasing the percentage of the armature at the cross section in the case of the use of clamping joints has led to an increase in connective ductility. However, by increasing the reinforcement of the reinforcement and maintaining the geometric dimensions of the beam, the ultimate degree of ductility is gradually reduced. Also, with the increase in the diameter of the reinforcement in the beam during the use of joint joints, it increases the final capacity of the connection continuously but very gradually it turns out.
    Keywords: : joint joints, bonding connection, seismic behavior of joints, armed cross section percentage of reinforced beam
  • Ramin Naseroleslami *, Javad Bakhshi, Mehdi Nemati Chari, Mojtaba Hajmahdi Pages 37-53
    Moisture and water transfer into concrete can be considered as a major threat to the durability of concrete. Damp-proofing admixtures like calcium stearate (CS) can provide a water repellent layer along the capillary pores. As a result, water and moisture transfer into concrete will be restricted by means of this layer. Accordingly, this research studied the effects of CS on the properties fresh and hardened self-consolidating concrete (SCCs). The evaluation of fresh concrete properties demonstrated that the density of fresh SCCs, passing and filling ability were reduced due to incorporation of CS. Moreover, reduction in density and compressive strength of the hardened concrete can be deemed as the major impacts of CS on mechanical properties of SCCs. In fact, the last-mentioned parameters were decreased by respectively 4% and 30% due to inclusion of 7kg/m3 CS. Furthermore, utilizing CS can not be taken into account as a constructive approach to improve the durability chracteristics under hydrostatic condition. Because no considerable improvement can to be detected in the results of electrical resistivity and rapid chloride migration tests. Eventually, CS drastically enhanced the permeability of the concrete under non-hydrostatic condition. To be more precise, addition of   7kg/m3   of CS decreased the final depth of capillary water absorption, short and long-term water absorption by respectively 60%, 65% and 15%.
    Keywords: : calcium stearate, damp-proofing admixtures, Durability, Self-consolidating concrete, water absorption
  • Sarvenaz Moetamed, Hesam Madani * Pages 54-67
    In this research, a comparison has been made between the mechanical properties of cement based mixtures containing glass fiber. For this purpose, a type II portland cement and a calcium aluminate cement have been used. In order to investigate the mechanical characteristics, the tests including compressive strength, flexural strength, toughness, ultimate tensile strength, impact resistance and drying shrinkage of the mixtures were evaluated at ages from 28 days to 270 days. Glass fiber was incorporated in the mixes at replacement levels of 2 and 4 percent (percent of the total volume of the mixture). Based on the tests, the results indicate that the mixtures made with calcium aluminate had improved properties compared to the mixtures made with Portland cement. Furthermore, by adding glass fiber to the mixes, the flexural strength was increased by about 32% in 28 days compared to the plain mixture. Adding glass fibers in both types of cement also improved tensile strength, flexural toughness and impact resistance, as well as drying shrinkage.
    Keywords: Portland Cement, Calcium aluminate cement, glass fiber
  • Nahid Khodabakhshi *, Alireza Khaloo Pages 68-85
    Concrete is widely used in civil engineering because of its high compressive strength and efficiency. Low resistance of concrete against tensile stresses, especially in low confinement systems necessitates the use of steel-concrete composite systems. In concrete-filled steel tubes, the confinement of concrete is supplied by steel and the local buckling of steel is improved by concrete core. In this paper, using the Abaqus software finite element method, the numerical results of the CFST column are compared with the experimental results and have been assured of the correctness of the modeling. Then, the effect of changing the thickness of the steel and the compressive strength of the concrete on the behavior of CFST columns is investigated. To consider the effect of changing these parameters, 9 CFST column models with three different steel thicknesses and three different compressive strengths of concrete have been used. Nonlinear behavior of steel using a mixed hardening model incorporating both isotropic and kinematic hardening was used in modeling. Concrete’s stress-strain relations and compression-tensile damage parameters are fully described. The effect of increasing thickness of steel and concrete strength on structural energy absorption, initial stiffness and column capacity were investigated. According to the results of the analysis, the effect of increasing the thickness of steel on the performance of CFST columns relative to the increase in concrete strength is significant. Investigating the energy absorption capacity and the resistance of the CFST columns shows that the effect of changing the compressive strength of concrete for confinement steel with less thickness is significant. In confinement steel with high thickness, the change in concrete compressive strength does not have a significant effect on energy absorption and increases the column's strength slightly. As a result, to improve the performance of structures with CFST columns, in terms of energy absorption, stiffness and capacity, it is desirable to use suitable thickness for steel and normal strength for concrete.
    Keywords: concrete-filled steel tube CFST, finite element analysis, composite columns, mixed hardening, damage parameters
  • Ali Hemmati *, Samira Ezzoddin Pages 86-99
    High performance fiber reinforced cementitious composites (HPFRCC) are cement matrices with strain hardening behavior under tension loading. In these composites, the cement mortar with only fine aggregates is reinforced by random distributed fibers. In this material, multiple cracking in the HPFRCC occurs due to bridging mechanism of the fibers and subsequently, the strain hardening behavior is observed. In this paper, based on an experimental work, HPFRCC layers with different thicknesses and different lengths are used in lieu of normal concrete. Compressive and tensile strengths of the HPFRCC material are variable in these analytical models too. Finite element approach is used to investigate the effect of these parameters on the capacity of the reinforced concrete beam. Results show that increasing the compressive and tensile strength of the HPFRCC layers concludes to more final load and more ductility of the analytical beams. But this increasing effect is not significant. Moreover, increasing the thickness and length of the HPFRCC material concludes to more final load and more ductility in the retrofitted models. The ductility of the full HPFRCC beam is about 1.39 times more than that of the reinforced concrete beam.
    Keywords: retrofitting, Reinforced concrete beam, HPFRCC, Ductility, ultimate load
  • Saeed Khalooee, Babak Ahmadi *, Azadeh Askarinejad, Masoud Nekooei Pages 100-109
    Self-compacting concrete (SCC) has advantages such as flowability, filingability and having no need to vibration and better consolidation compared to conventional concrete. However, these benefits are achievable through increasing the volume of paste. Therefore, the volume of SCC paste is one of the most significant parameters in such type of concrete. In this research study, in order to investigate the fresh and hardened properties of SCC mixtures with various paste volume, three levels of cementitious materials (450 kg/m3, 495 kg/m3 and 540 kg/m3) were made keeping w/cm constant. In addition, at cementitious materials content of 450 kg/m3 and 495 kg/m3, natural zeolite was replaced 9% and 17% of cement by weight, respectively to study the influence of this material as a type of pozzolan. The experimental results indicate that increasing the SCC’s cementitious materials at a constant W/CM, does not have considerable effect on compressive strength of concrete, while increases the segregation. The results of V-funnel test show that increasing the cementitious materials content at a constant W/CM, has no prominent impact on viscosity of concrete, however partial replacement of cement by zeolite increases this parameter of SCC and has a positive effect on stability, compressive strength and resistivity.
    Keywords: Self-Compacting Concrete, paste volume, cement content, Zeolite
  • Ehsan Dehghani *, Mohammad Hossein Taghavi Parsa Pages 110-125
    Concrete core capability of a reinforced concrete columns to withstand compressive strain caused by the confinement pressure increases. In order to ensure proper lateral deformation capacity of reinforced concrete columns enclosing the bars should be increased according to the axial load. On the other hand, the strength and flexibility of each reinforced concrete is enhanced by improving the enclosure of plastic hinge areas. This ensures improved seismic stability during an earthquake. One of the most important characteristics of concrete structures against the forces of earthquake is their ductile behavior. Finding the values for standard plasticity due to the complexity of the structural behavior and the lack of explicit all its influencing factors, is associated with many problems. Also various regulations are expressing the different criteria for ductility. The purpose of the present study is to provide a confinement criterion based on the need for ductility. In this article, we review the various regulations, is extracted relations for design of enclosed transverse reinforcement of two type of columns, with circular and rectangular sections, In the case of medium and high ductility. In order to verify the relations, reinforcement values for designing reinforced concrete columns evaluated with the values obtained from Iranian national regulations relations. The results of the proposed relations show that the values of the design reinforcement of sections for both levels of ductility is reduced .
    Keywords: Design of confining transverse reinforcement, concrete reinforcement columns, ductility surfaces, plastic hinge length, curvature ductility factor